Ved å besøke dette nettstedet godtar du bruk av Cookies      

Sunn og god hjemmelaget lokalmat


Produkter

KRYDRA PRODUKTER

SENNEP : perfekt til pølser og fisk, i dressing og på ost.
Pikant og sunn grov sennep med honning og havsalt.

URTESALT: godt i supper, gryteretter og marinader. Man trenger mindre enn vanlig salt.
Sunn blanding av grovt havsalt, fersk hvitløk og seks urter fra vår egen hage.

KETCHUP: deilig til grillmat og pølser, eller som dipsaus.
Kremet ketchup uten tomater: pikant saus kokt av ville plommer fra Henseid.

CHUTNEYER: chutney er perfekt som kaldt eller varmt tilbehør til middag, grillmat og ost. Vi produserer ulike slag, av ferske grønnsaker, frukter og våre hjemmedyrkede urter.

Tomat & Stangselleri sur-søt, godt til kjøtt og kylling.
Eple & Rosin godt til kokte poteter, ris og kjøtt.
Rødløk & Ingefær pikant tilbehør til pølser og lammekjøtt.
Tranebær subtilt krydret, deilig til kjøtt, særlig vilt.
Plomme mild smak, godt til kjøtt eller som dipsaus.
Victoria laget av milde, rosa Victoria plommer fra Drangedal.
Mango sunn, sur-søt, passer bra til kylling og indisk mat.
Tyttebær Norges tradisjonelle bær, kjempefint til vilt og gryteretter.

GRØNN PESTO: deilig til pastaretter og på pizza.
Pasta av fersk økologisk basilikum med hvitløk, pine kjerner, ekstra virgin olivenolje og havsalt.


SØTE PRODUKTER

SYLTETØY : spennende kombinasjoner av ferske frukter, som pålegg på brødskiver, på kaker, is og i desserter. Vi produserer en rekke forskjellige slag.

Plomme: norske plommer med litt fersk basilikum.
Plomme spesial rom: med hakkede valnøtter og litt rom fra Cuba.
Plomme spesial Madeira: med lite grann Madeira vin.
Victoria: søte Victoria-plommer fra Drangedal.
Jordbær: norske jordbær, ærlig og deilig.
Jordbær – Kiwi: norske jordbær med lite grann grønn kiwi.
Ville bringebær: bringebær fra Henseid.
Solbær: økologiske solbær fra Ulefoss.
Kiwi: frisk, sunn og smakfull.
Ingefær: kjempesunn på brødskiver, også perfekt med ost.
Ananas: med velluktende vaniljestang.
Nype: nyper fra vår egen hage, fullt av vitaminer.
Melon: søt honningmelon.
Gresskar: oransje gresskar med lite grann appelsinlikør.

MARMELADER: faste, tykke syltetøyer, som også passer veldig bra til ost og nøtter.

Fiken: tørkede arabiske fiken med krydder og litt rød portvin.
Dadler: smakfulle marokkanske dadler med lite grann rom fra Cuba.
Klementin: ferske klementiner med sitron, gulrot og vaniljestang.

GELÉER: gi ekstra smak til middagen: tilsett en spiseskje gelé til varmt kjøtt, fisk eller kylling.

Plomme: full av smak av mørke Opal-plommer.
Victoria: rosa plommer fra Drangedal.
Solbær: økologiske solbær, fullt av vitaminer.
Eple: epler fra Ulefoss, med lite grann Akvevit.

SAUSER: milde, flytende tilsetninger til salater, desserter, over is og i yoghurt.

Klementin: perfekt som ferdig dressing i grønne salater.
Solbær: sunn topping til pudding og is.
Melon: gul melon med ren honning.

DIVERSE

Eplesirup: ren, mørk smørbar sirup av økologiske epler fra Henseid. Bra på brødskiver og med ost.
Lemon curd britisk tradisjonsmat: krem av sitron og meierismør, brukes på brødskiver og kaker.
Sjoko-valnøtt honning: et sunt alternativ til sjokoladepasta, av honning med hakkede valnøtter.